K tomuto receptu sa vraciam naspäť , takmer po pol roku. Isté veci mi, bohužiaľ, trvajú neskutočne dlho, bez nejakej zjavnej príčiny. No, ono to nemusí vždy znamenať nejakú katastrofu, ak si to človek uvedomuje a niečo proti tomu robí:) Tak som sa dnes k tomu dokopala.

Tak, ako sa pomaly blíži záver roka a moje obľúbené obdobie, začínam sa ohliadať za tým, aký bol tento rok. Nejdem bilancovať nejako do hĺbky… Niektoré veci som zmenila, niečo zmenilo mňa…Bolesti a straty sa musia transformovať , ľahko sa to povie, ale príde čas, kedy sa to skutočne stane, samé od  seba, pomaličky a zrazu človek pocíti veľkú vnútornú silu, napriek tomu, že bolesť nepominie úplne. Ale tak je to asi najlepšie. Núti nás to držať si v sebe vďačnosť a pokoru.

Je vnútorná sila vrodená? Neviem a častokrát som sa stretla so situáciami, kedy som o sebe pochybovala. Raz mi jedna ,,veštica“ (neviem, či je to správny výraz) povedala, že pochádzam z línie silných žien. Keď sa pozriem na svoju rodinu, musím súhlasiť. U nás boli ženy, tie najsilnejšie články. Až po čase si uvedomujem, akou osobou som sa vďaka tomu stala.

Rok sa pomaly končí  ja mám opäť pocit, že stojím na nejakom míľniku. Prinesie nový rok úspech v tom, čo sa mi rodí v hlave? Budú projekty, ktoré chcem uskutočniť úspešné? Nehľadám odpovede, chcem len slobodu a nezávislosť, krok po kroku…

Myslím, že tento rok som sem nepridávala veľa svojich sebaanalytických žvástov, myšlienok, predstáv. Neviem…musí prísť taká chvíľa, kedy veci začnú prebiehať  vo svojej prirodzenosti. Alebo som bola veľmi lapená v určitých nič neprinášajúcich myšlienkach, no mám pocit, že práve to sa vo mne pomaly mení a ja sa hýbem ďalej…

stiahnuť pdf

Jablkové madlenky s rumom a hnedým maslom

  • 100g zhnednutého masla
  • 2 vajíčka
  • 100g kokosového cukru
  • 50g mandľovej múky
  • 110g hladkej tortovej múky
  • štipka soli
  • 1 pl rumu
  • 1 postrúhané jablko
  • 1čl prášku do pečiva

Maslo zahrievame a necháme zhnednúť. Vajíčka spolu s cukrom vymiešavame do peny (musia byť skutočne dobre našľahané), pridáme hladkú a mandľovú múku, prášok do pečiva, štipku soli, rum a postrúhané jablko. Už len metličkou dobre premiešame. Zmesou plníme plech na madlenky, nedávame až úplne k okraju. Ja plech pre istotu vždy potriem maslom. Pečieme pri 180°C, ca.15 min.