Toto je recept na výbornú vláčnu bábovku, ktorá chutí maslom a višňami. Na záver ju môžete buď pocukrovať, alebo preliať cukrovou polevou (práškový cukor s troxhou pomarančovej alebo citrónovej šťavy).

Maslová bábovka s višňami

  • 130g zmäknutého masla
  • 80g cukru ( ak máte radi sladšiu, kľudne navýšte gramáž)
  • 2 vajíčka
  • 100g mletých mandlí
  • 180g hladkej múky
  • 125 ml acidofilného mlieka alebo zakysanky
  • 1čl vanilkového extraktu
  • kypriaci prášok alebo 1čl sódy bikarbóny
  • 68Og zaváraných višní

Rúru si vyhrejeme na 180st Celzia. Formu na bábovku si buď potrieme maslom alebo olejom, ak potrebujete, vysypte múkou. Višne necháme odkvapať

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme postupne vajíčka a vanilkový extrakt. Prichystáme si sypké ingrediencie mandle, preosiatu múku, kypriaci prášok. Do maslovej zmesi s vajíčkami primiešavame raz múčnu zmes, raz acidofilné mlieko. Višne trochu pomúčime, aby vo forme nepadli len nadol, opatrne primiešame do cesta a všetko nalejeme do formy. Pečieme ca 40-50 min, pomocou špajdle skúsime, či je bábovka hotová.

Dobrú chuť!