Ak máte radi jednoduché koláče a trochu neobvyklé spojenia, ste pri tomto recepte správne:) Ingredienciou, ktorá mu dodáva šmrnc a za mňa úplnú lahodnosť je použitie marcipánu do cesta. Ak ho zrovna doma nemáte, koláč bude fungovať tiež, skúste ho napríklad natrieť obľúbeným džemom a poliať čokoládou. Želám vám dobrú chuť!

Šťavnatý kakaový koláč s marcipánom

  •  2 vajíčka
  • 100g trstinového cukru
  • 100g hladkej špaldovej múky
  • 120g mandľovej múky
  • štipka soli
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 1 pl kakaa
  • 70 ml masla
  • 2 menšie jablká
  • 1 čl mletej škorice
  • 1 čl perníkového korenia
  • hrozienka, hrsť nasekaných pekanových orechov
  • 1/2 balenia marcipánu
  • poleva Duo kakao-škorica Dr. Oetker
  • na dozdobenie drvené kakaové bôby

Vajíčka si vymiešame do peny s cukrom. Jablká ošúpeme a nastrúhame. Maslo zahrieva až do zhnednutia (pozor na prepálenie), takto bude mať jemnú orieškovú chuť. V druhej miske si preosejeme múku, pridáme mandľovú múku, štipku soli, prášok do pečiva, kakao, mletú škoricu a perníkové korenie.
Do vajíčkovej peny pri pomalých otáčkach zamiešame jablká a na striedačku pridávame múku a roztopené maslo. Nakoniec ručne vmiešame hrozienka podľa chuti, hrsť nasekaných pekanových orechov a kúsky marcipánu.
Cesto vylejeme na plech (ja som použil 20x20cm, ale môžete aj krúhlu formu) vystlaný papierom na pečenie, pouhládzame a pečieme pri 180st Celzia, ca 35-40 minút.
Koláč necháme vychladnúť a potrieme čokoládovou polevou a posypeme drvenými kakaovými bôbami.

Dobrú chuť:)