S miernym oneskorením niekoľkých mesiacov, ale predsa len:) nahadzujem recept na tieto jahodové tartaletky, ktoré som ešte v lete robila v spolupráci s Dr. Oetkerom. Je to taký receptový mix, cesto je klasické tartové ktoré pečiem už niekoľko rokov a recept na krém som si požičala z mojej obľúbenej patisserie v Amsterdame, Petit Gateau. Takže výsledok je mooc moc jedlý:)

Nehanebné mlsanie!

Jahodové tartaletky


Na Cesto: 

  • 120g špaldovej hladkej múky
  • 50g kryštálového cukru
  • 20g mandľovej múky
  • štipka soli
  • 75g studeného masla
  • 1 vajíčko

Na mandľovo- vanilkový krém: 

  • 50g mandľovej múky
  • vanilkový struk Bourbon @droetker_sk
  • 50g zmäknutého masla
  • 50g kryštálového cukru
  • 1 vajíčko
  • 5g kukuričného škrobu

Na ozdobenie:

  • jahodový džem 
  • jahody
  • Tortové želé červené @droetker_sk
  • hrsť pistácií

Začneme prípravou cesta. Všetky suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto, ktoré necháme na hodinu odležať v chladničke.

Medzi tým si pripravíme krém, maslo s vnútrom vanilkového struku a cukrom vymiešame, pridáme vajíčko a nakoniec mandľovú múku a kukuričný škrob.
Vychladené cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 5mm. Podľa veľkosti formičky, do ktorej ho budeme dávať si vykrojíme o niekoľko centimetrov väčší kruh, natlačíme do formičky a zvyšok zrežeme. Do takto pripraveného základu dáme cca 1čl krému (záleží to od veľkosti formičky, krém trochu pečením naberie na objeme). Pečieme pri 180 stupňoch cca 20min.

Vychladnuté tartaletky potrieme džemom, ozdobíme jahodami, na záver potrieme tortovým želé (takto jahody zostanú dlhšie jedlé) a posypeme nasekanými pistáciami.