V poslednej dobe má to moje pečenie krízu. Jednoducho povedané sa mi nechce…neznamená to ale, že by som nechcela fotiť. Cítim v sebe za posledné týždne istú zmenu, upriamenie sa na to, čo ma vnútorne napĺňa najviac. Nikdy som sa vnútorne úplne nestotožňovala s tým, že by som mala byť nejaký bloger, jednoducho iba celkom rada pečiem, ale nie som v tom nejako výnimočná. čo mi ale neustále zaplavuje myseľ a v čom cítim svoju vášeň je fotenie. Neustále si hovorím, že musím napredovať, snažím sa vzdelávať a robiť čo je v mojich silách, aby som raz, vo vzdialenej budúcnosti, nemusela o fotení hovoriť ako o svojej záľube, ale ako o práci, ktorá ma baví. Život prináša veľa prekvapení, zvratov, nečakaných momentov a ja som tomu všetkému otvorená a veľmi zvedavá, kam povedie to, čo je v tomto momente pre mňa jedna z priorít…

Ale späť k týmto koláčikom. Sú jednoduché, lebo iné by sa mi robiť nechceli, v podstate z vecí, ktoré má človek doma a ak nemáte nič, čo môžete dať navrch, tak ich nazvite muffinmi a nemusíte nič riešiť:)

 

Jahodové cupcakes zo zásob

  • 2 vajíčka
  • 120g trstinového cukru
  • 100g rozpusteného masla
  • 100ml bieleho jogurtu alebo mlieka
  • štipka soli
  • 2čl prášku do pečiva
  • 210g špaldovej múky
  • vanilkový extrakt
  • jahody (mrazené, ktoré necháme hodinu dve vonku)
  • mascarpone

Vajíčka vymiešame spolu s cukrom do peny, pridáme na striedačku sypké suroviny a rospustené maslo s jogurtom. Plníme do kočíčkov, z jednej dávky nám ich výjde ca 12ks, plníme do 3/4 a navrch poukladáme jahody a trochu pritlačíme. Pečieme pri 180°C, ca 20 min.

Ako polevu môžeme použiť vyšľahané mascarpone s cukrom.

Dobrú chuť!