V priebehu toho, ako sa človek vyvíja, prichádza neustále na nové skutočnosti. Aký to životný pôvab :). Zistila som, že deň, v ktorom chýba myšlienka na pečenie, nezanechá vo mne stopu. Že som skrz na skrz starinárka, a že zbožňujem jeseň. No nie všetko je vždy tak poetické. Tiež som zistila, že na svete je ohromné množstvo hlupákov. Bohužiaľ, mám to potešenie denne stretnúť minimálne troch z nich… Nemám rada ružovú farbu na oblečení, akceptujem ju tak maximálne na kvetoch, neznášam dekorácie, kde je zobrazené v akejkoľvek podobe nejaké to ,,srdiečko“, pri slove romantika mám vnútorné zášklby. A že asi nikdy nebudem schopná vytvárať torty, nad ktorými ľuďom padne sánka. Bohužiaľ, nemám to nadanie piplať sa s cukrovými kvetmi, som ťarbavá pri nanášaní krému, rovina je pre mňa neznámym pojmom a pri dekorovaní sa mi trasú ruky. Ale zároveň som natoľko trhnutá, že sa o to budem pokúšať znova a znova.. 🙂

Takže, tu je po dlhej dobe jeden z pokusov. Mini vanilková s ovocím a krémom z tvarohu, šľahačky a bielej čokolády. Ideálna letná…

9

Mini vanilková s bielou čokoládou
Korpus:
  • 200 g zmäknutého masla
  • 200 g jemného kryšt. cukru
  • štipka soli
  • 4 vajíčka ( izbovej teploty!)
  • 200 g múky
  • 2 lyž. prášku do pečiva
  • 1-2 lyž. citrónovej kôry
  • džem podľa chuti
Krém:
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 80 g práškového cukru
  • 200 ml smotany 33%
  • 60 g bielej čokolády

Ja som si v jeden podvečer pripravila korpus a krém a až na ďalší deň som ich spojila. Je dobré nechať krém cez noc v chladničke odstáť.

Krém: smotanu trochu zahrejeme, ale iba tak, aby sme v nej dokázali udržať prst a mohla sa v nej rozpustiť čokoláda. Medzitým si zmiešame tvaroh s práškovým cukrom a potom prilejeme vlažnú smotanovo-čokoládovú zmes. Šľaháme 1 min. a potom dáme do chladničky. Na ďalší deň, keď už som to vyšľahávala do tuha, som pridala aj balíček stužovaču v prášku. Pre istotu :).

Korpus:  Maslo, cukor, soľ vymiešame do peny. Vajíčka trochu vyšľaháme vidličkou a pomaly pridávame do maslovej zmesi. Všetko dobre spojíme. Je dôležité mať vajíčka v izbovej teplote, inak sa nám zmes zdrcne. Potom po lyžiciach pridávame preosiatu múku s práškovým cukrom a citrónovou kôrou.  Naplníme do foriem a pečieme na 175°C, 20-25 min. Ja som k tomu na dno rúry dala pekáč s vodou, kvôli vlhkosti. Vyskladáme tortu. Ja som každý korpus ešte potrela domácim rebarborovo- jahodovým džemom, nech to má nejaké chuťové nuansy:)

3

6

4

10

5

8