Tento koláč vznikol viac menej spontánne z túžby po niečom zdravom, čo by som mohla mlsať bez výčitiek. Mala som v hlave predstavu ako by mal vyzerať, ale kombinácie vznikli viac menej improvizáciou. Do posledného momentu som nevedela, ako bude výsledok vlastne chutiť a či sa to bude dať vôbec jesť. Ale keď som do neho nakoniec zahryzla, zostala som prekvapená. Celá kombinácia tak, ako je, sa úplne dopĺňa. Jednoducho lahôdka! Bez zbytočných rečí…Môj hit posledných dní….

Trojfarebný marhuľový koláč
Cesto:
  • 100g ovsených vločiek rozmixovaných na múku
  • 2 vajcia
  • 60g proteínu (ja mám príchuť biela čokoláda)
  • 4 pl roztopeného kokosového masla
  • 1,5 čl karobového prášku
  • štipka soli
  • 100ml mlieka
  • 1 čl kypriaceho prášku
  • vanilkový extrakt
Marhuľová plnka:
  • 400g marhúľ
  • 2 banány
  • 1 citrón
  • 10g agar agaru
Krém:
  • 250g mascarpone
  • 140g skyru
  • med

Najprv si pripravíme cesto. Ovsené vločky rozmixujeme namúku. Vajíčka zamiešame s tekutými surovinami a pridáme všetky suché ingediencie. Pečieme pri 180 °C, 15-20 min. Necháme vychladnúť.

Na plnku si marhule a banány rozmixujeme do hladka, pridáme šťavu z citróna. Zahrievame. Keď zmes začne vrieť, pridám celý balíček agar agaru. Urobíme želírovaciu skúšku a odstavíme. Ešte horúce nalejeme na upečený korpus. Ten si necháme vo forme, v ktorej sme ho piekli. Necháme vychľadnúť.

Krém si vymiešame z mascarpone, skyru a medu podľa uváženia. Ja som dala ca 4-5pl. Myslite na to, že v ceste, ani v kréme nie je cukor. Ja som krém chcela mať trošku sladší…

Dobrú chuť!