Máme už polovicu marca a ako sa tak pozerám na svoj blog, nepridala som veľa receptov. fotím takmer každý víkend, ale akonáhle si mám sadnúť pred počítač a dať dokopy nejaký recept, trvá mi to nekonečne dlho. Budem musieť byť viac organizovanejšia, čo je schopnosť, ktorá mi rokmi akosi uniká:)
Každopádne mám v zásobe pripravených niekoľko receptov, ktoré budem postupne nahadzovať a začínam svojou naj najobľúbenejšou surovinou v koláčoch, a tou je mrkva. Tieto muffiny sú krásne šťavnaté s prímesou rôznych korenín a sú tak ľahko žravé, že po jednom plechu, sa len tak zapráši.
Dajte mi vedieť ako vám chutili a budem rada, ak pošlete aj foto výtvorov.
Šťavnaté mrkvové muffiny
Suroviny:
- 140g špaldovej múky
- 3pl bieleho jogurtu
- 90 ml olivového oleja
- 180 g nastrúhanej mrkvy
- 2 vajíčka
- 110g kokosového cukru
- štipka soli
- 2 pl mletých vlašských orechov
- ½ čl sody bikarbóny, ½ čl prášku do pečiva
- Korenie: ½ čl škorice, rozdrvených 5 klinčekov, ½ čl muškátového orieška, ½ čl mletého zázvoru, ½ čl orieška tonka
- hrozienka
Sypké suroviny, múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, sódu, vlašské orechy, hrozienka, korenie, zmiešame v jednej miske. V druhej miske zmiešame mokré suroviny, vajíčka, jogurt, olej, mrkvu. Obe zmesi spojíme a dobre premiešame.
Zmesou naplníme košíčky na muffinovom plechu. Z jednej dávky máme 12 kusov, košíky neplníme cestom úplne po okraj, len do ¾ objemu košíčka.
Pečieme pri 180°C, približne 20-30 min.
Muffiny sú vláčne aj bez nejakej polevy, no ak uch chcete urobiť niečím výnimočnejším, dajte navrch kopček gréckeho jogurtu a ozdobte ovocím.