Pridanie tohto receptu na stránku mi trvalo neskutočne dlho. Ani sama neviem, kde nastalachyba. Teda…moja lenivosť…samozrejme :). Ale som zástankyňou toho, že deň by sa mal skladať z malých radostí. Tak som si napríklad nedávno kúpila tú strašne drahú zmrzlinu od Benna a Jerryho (s rôznymi podobami sušienok zapracovaných do vanilkovej zmrzky). Hovorím si, prežívam dni na …, tak si doprajem trochu nehanebného luxusu. Pomohlo! Alebo istotne ste zažili ten pocit, keď máte kopu vecí nad hlavu, neviete kde skôr, nič sa vám nechce. Prečo si nedopriať deň lenivosti aj za cenu, že si nás to potom nájde? Veď budeme aspoň oddýchnutí :).
Tieto zlatíčka som urobila v pauze, medzi smenami v práci. Reset od reality plnej čudných hostí. Áno, mohla som skôr upratať byt, alebo urobiť niečo do školy, ale ja si pečiem. Odmenou mi bolo vedomie, že keď sa v noci vrátim z práce, nájdem v kuchyni pokladíky.
A medzi nami, je to zase jednoduchý recept:
Cesto som urobila rovnaké, ako u slivkovej galettky a na náplň som použila 1/2 kg broskýň, javorový sirup, cukor a postrúhanú tonka fazuľku. Všetko podľa chuti zmiešala, vytvarovala malé vrecúška, naplnila ovocím a dala navrch černice, nech to má nejaký kyslastý kontrast. Cesto som potrela zmesou vajíčka a trochy mlieka. Pečieme pri 200°C, 20 min.