Ďalší recept z mojej Púpavienkovej spolupráce, ktorému sa veľmi teším. Rýchly a zdravý jablkový koláč. Žanetka mi raz spomínala, že jej baby dokážu zjesť plech na posedenie a tak výber ďalšieho receptu bol jasný.

stiahnuť pdf

Jesenný sypaný jablčník

  • 70 g špaldovej krupice
  • 130 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g kukuričného škrobu
  • 150 g kokosového cukru
  • 100 g masla
  • 1 vajíčko
  • štipka soli
  • kypriaci prášok do pečiva bez fosfátov
  • vanilkový extrakt
  • 700 g jabĺk
  • mletá škorica

Zo všetkých prísad okrem jabĺk a škorice si vytvoríme mrveničku. Jablká buď nastrúhame alebo nakrájame na malé kocky. Polovicu cestovej dávky dáme na plech, trochu popritláčame, rozdelíme jablká a posypeme škoricou. Nakoniec dáme druhú polovicu mrveničky. Pečieme pri 170°C, ca 30-40 minút.