Toto je jedna skvelá vláčna bábovka, ktorá sa mi podarila na prvý šup, aj keď som si myslela, že som cesto dobre p…. 🙂 Recept mám z blogu Feier Täglich das schoene Leben ( denne oslavuj pekný život), čo celkom sedí, s vidinou, že si ráno ku káve dám kúsok dobrej bábovky, s tým sa mi zaspávalo slastne:)
Vanilkovo-kakaová bábovka Schwarzwald
- 180 g zmäknutého masla
- 200 g trstinového cukru (ja som dala polovičné množstvo, 100g, a osobne mi to stačilo)
- 3 vajíčka izbovej teploty
- 150 ml jogurtu
- vanilkový extrakt
- štipka soli
- 300 g špaldovej múky
- prášok do pečiva
- višne (použila som kupovaný kompót)
- 4 čl kakaa
- 7 čl vriacej vody
Vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme po jednom vajíčka. Potom vmiešame jogurt a vanilkový extrakt. Soľ, múku a prášok do pečiva si preosejeme a pomaly vmiešavame do cesta.
Vymastíme si bábovkovú formu a dáme časť vanilkového cesta do nej. Poukladáme višne podľa ľubovôle. Kakao zmiešame s vriacou vodou a prilejeme do zvyšku cesta a zafarbíme ho. Toto kakaové cesto dáme do formy a môžeme ešte prejsť špajdlou a trochu tieto dve príchute premiešať. A pridáme ešte pár višní.
Pečieme pri 180°C, ca 40 min, kontrolujeme špajdlou, ak zostane čistá, keď ju vytiahneme z cesta, bábovka je hotová.
Dobrú chuť!