Počas sychravého dňa dostáva posedenie v kaviarni trochu iný rozmer. Je to miesto, kde sa skryjete pred dažďom a zimou. Ste obklopení príjemnými vôňami, kávou, sladkosťami a teplom, ktoré v miestnosti vládne. Je to jednoducho radostný pôžitok…
Presne taký sme pociťovali a zažili my, keď sme v centre Kolína navštívili kaviareň Törtchen Törtchen.
Túto značku založili v roku 2005 Matthias Ludwigs a Elmar Schumacher-Wahls v Nippes, kde začínali s pekárničkou o rozmeroch 30 m2. Ich idea bola jasná – najlepšie ingrediencie + inovatívne nápady = skutočný chuťový zážitok. Dnes majú viacero filiálok v Düsseldorfe a Kolíne.
Ich motto, ako sme sa presvedčili, nie sú iba prázdne slová do vetra, ale presne vystihuje ich produkty. Skúsili sme tortičky Passion White a Opera Mocca a musím konštatovať, že to bolo skvelé! Výborne vyvážené chute, jemná sladkosť, pastva pre oči. Každý jeden mini koláč je klenotom, umeleckým dielom. Jednoduchý, ale rafinovaný.
Môj koláč pripomínal hlavu medveďa -mousse z bielej čokolády s maracujovou glazúrou. V strede bol kokosový bisquit a maracujový krém . Druhý koláč bol mandľový bisquit plnený dvoma druhmi krému, espresso maslovým a čokoládovým, navrchu s čokoládovou glazúrou.
Törtchen Törtchen je jeden skvelý koncept tvorený kreatívnymi ľuďmi, pre ktorých je pečenie vášňou a potešením. Vydali už niekoľko kníh a ponúkajú celú škálu kurzov.
Môj ďalší cieľ je teda jasný – musím sa bezpodmienečne nejakého zúčastniť!