Ak máte radi bielu čokoládu, garantujem vám, že po tomto dezerte ju budete mať ešte radšej. Viem, že v tomto období hojného jedenia a slabej sebakontroly je takýto dezert trochu priveľa, s jeho vyskúšaním môžete kľudne počkať, ale neodporúčam to! Táto pena je jednoducho božská a nech sa deje, čo sa deje, doprajte si tú slasť:)
Krásne sviatky priatelia
Pena z bielej čokolády s lesným ovocím
Suroviny:
- 1 vajíčko
- 200ml smotany na šľahanie
- 110g bielej čokolády
- ½ pl masla
- 300g mrazeného lesného ovocia
- Piškóty Savoiardi
- Med podľa chuti
- 4 klinčeky
- Stroh rum
Lesné ovocie spolu s klinčekmi a medom (nesladíme príliš, lebo čokoláda je sladká) zahrievame, pridáme rum a odstavíme. Klinčeky vyberieme
Bielu čokoládu spolu s maslom necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Smotanu našľaháme do tuha. Čokoládu odstavíme, trochu premiešame a do mierne vychladnutej hmoty vmiešame žĺtko a šľahačku. Bielko si vyšľaháme do tuhej hmoty a zľahka ho primiešame do čokolády.
Do pohára dáme piškóty, navrstvíme lesné ovocie, môžeme opäť piškóty ak to veľkosť pohára dovolí, a čokoládovú penu. Dáme do chladničky cez noc vychladnúť.