Ak máte radi bielu čokoládu, garantujem vám, že po tomto dezerte ju budete mať ešte radšej. Viem, že v tomto období hojného jedenia a slabej sebakontroly je takýto dezert trochu priveľa, s jeho vyskúšaním môžete kľudne počkať, ale neodporúčam to! Táto pena je jednoducho božská a nech sa deje, čo sa deje, doprajte si tú slasť:)

Krásne sviatky priatelia

Pena z bielej čokolády s lesným ovocím

Suroviny:

  • 1 vajíčko
  • 200ml smotany na šľahanie
  • 110g bielej čokolády
  • ½ pl masla
  • 300g mrazeného lesného ovocia
  • Piškóty Savoiardi
  • Med podľa chuti
  • 4 klinčeky
  • Stroh rum

Lesné ovocie spolu s klinčekmi a medom (nesladíme príliš, lebo čokoláda je sladká) zahrievame, pridáme rum a odstavíme. Klinčeky vyberieme

Bielu čokoládu spolu s maslom necháme rozpustiť  vo vodnom kúpeli. Smotanu našľaháme do tuha. Čokoládu odstavíme, trochu premiešame a do mierne vychladnutej hmoty vmiešame žĺtko a šľahačku. Bielko si vyšľaháme do tuhej hmoty a zľahka ho primiešame do čokolády.

Do pohára dáme piškóty, navrstvíme lesné ovocie, môžeme opäť piškóty ak to veľkosť pohára dovolí, a čokoládovú penu. Dáme do chladničky cez noc vychladnúť.