Tento rok som dosť prišla na chuť karamelovej čokoláde. Tí, ktorí ma poznajú vedia, že čokoláda nie je moja naj vec, ale tá chuť karamelu je tam tak dokonalá, že sa trošku neviem udržať. Tento dezert sa skvele hodí na medzisviatkové obdobie alebo len tak, keď máte návštevu alebo chuť na niečo mňamkové.
Pena z karamelovej čokolády
- 100 g karamelovej čokolády
- 35 g masla
- 2 vajíčka
- 45 g cukru ( ja som použila sušenú trstinovú šťavu)
- štipka soli
- vanilkový extrakt
- ľubovolné: vaječný likér alebo domáci Baileys, piškóty, pekanové orechy, hrozienka
- šľahačka
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo a čokoládu. Taktiež vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtka spolu s cukrom do peny. Obe zmesi opatrne spojíme a premiešame. Bielka spolu s trochou soli vyšľaháme do tuha a zľahka vmiešame do čokoládovo- žĺtkovej zmesi.
Do dezertného pohára ak chcete, môžete dať na spodok hrozienka, nasekané oriešky a kúsky piškót, zaliať trochou likéru a navrch lyžicou opatrne navrstviť čokoládovú penu. Dezerty dáme do chladničky vychladnúť. Podávame s porciou šľahačky (netreba si ju odopierať:))