Ďalší recept z mojej Púpavienkovej spolupráce, ktorému sa veľmi teším. Rýchly a zdravý jablkový koláč. Žanetka mi raz spomínala, že jej baby dokážu zjesť plech na posedenie a tak výber ďalšieho receptu bol jasný.
Jesenný sypaný jablčník
- 70 g špaldovej krupice
- 130 g hladkej špaldovej múky
- 100 g kukuričného škrobu
- 150 g kokosového cukru
- 100 g masla
- 1 vajíčko
- štipka soli
- kypriaci prášok do pečiva bez fosfátov
- vanilkový extrakt
- 700 g jabĺk
- mletá škorica
Zo všetkých prísad okrem jabĺk a škorice si vytvoríme mrveničku. Jablká buď nastrúhame alebo nakrájame na malé kocky. Polovicu cestovej dávky dáme na plech, trochu popritláčame, rozdelíme jablká a posypeme škoricou. Nakoniec dáme druhú polovicu mrveničky. Pečieme pri 170°C, ca 30-40 minút.