Banánový chlieb je vďačným nápadom na sladké raňajky alebo desiaty do práce, či do školy. Najradšej ho má potretý maslom a s domácim džemom. K tomu teplá káva s mliekom, seriál How i met your mother, pustený z mobilu na stole a ideálny, pohodový začiatok dňa je na svete (bohužiaľ, toto praktizujem aj cez týždeň, a potom potrebujem skoro dve hodiny, než som vychystaná do práce). Sú to také moje malé, hlúpe radosti, ale kto nimi netrpí, nech sa ozve:)

Tento netradičný banánový chlieb, som robila na dvakrát. Pri prvom pokuse som dala lyžičku a pol spiruliny a výsledok bol…..no, radšej by ste si ráno zvolili cestu hladu, než raňajkovať ten chlieb. Preto som druhýkrát radikálne znížila množstvo a pomohlo to.

Prečo je dôvod na pridávanie spiruliny do jedla? No, je to riasa, ktorá je najkomplexnejším zdrojom minerálov a vitamínov. Celý koláč je ladený skôr do zdrava a chcela som zvýšiť jeho priaznivé účinky:) dúfam, že bude chutiť…

stiahnuť pdf

Banánový chlieb so spirulinou

Suroviny:

  • 100 g ovsených vločiek
  • 100 g pohánkovej múky
  • 40 g kešu múky
  • ½ čl spirulina prášku (rozhodne nie viac)
  • štipka soli
  • prášok do pečiva
  • 2 zrelé banány, plus tretí na ozdobu
  • 70 ml olivového oleja
  • 2 vajíčka
  • vanilkový extrakt
  • 100 ml mlieka
  • 4 pl ryžového sirupu
  • 1 odmerka proteínu
  • bazalkové semienka
  • hrozienka

Všetky suroviny spolu zmiešame na vláčne cesto. Zmesou naplníme formu a tretí banán pozdĺžne rozpolíme a uložíme navrch cesta (pozor, takto koláč vydrží najviac dva tri dni, potom by som ho už neodporúčala na jedenie). Môžeme ešte posypať kokosovým cukrom.

Pečieme pri 180°C, ca 45-50 min.

Dobrú chuť!