Zbožňujem recepty typu zmiešate suché suroviny v jednej miske, v druhej tekuté, spojíte a pečiete… Keď máte málo času alebo ste len jednoducho lenivý…Ak je k tomu výsledok chuťovo skvelý, nie je čo riešiť:)
My obľubujeme bábovku k raňajkám alebo ako malú desiatu, poprípade na olovrant:):):):) A keď je chuť, tak aj na večeru…Skrátka sa dá jesť celý deň:):):):)
Nebudem sa viac rozpisovať, k rýchlemu receptu, krátky pokec…:)
Bábovka s provensálskym korením (recept je z blogu Local Milk)
- 375 g múku ( ja som dala pol na pol polohrubej a hladkej)
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 4 lyžičky povensálskeho korenia
- 320 g práškového cukru
- 150 ml šťavy z grapefruitu
- 1 lyžičku ružovej vody ( ja s ňou jednám opatrne, ale kto ju má rád, kľudne nech pridá ešte jednu)
- 220 ml olivového oleja
- 240 ml zakysanky
- 3 vajíčka
Súché prísady zmiešame v jednej miske, v druhej tekuté, spojíme a pečieme pri 180ºC, približne 40 min. Nakoniec som ju trochu preliala jednoduchým sirupom ( mlieko+ práškový cukor), ale nie je to podmienka.