Keď som pracovala na článku do jesenného čísla magazínu Brezza, vybrala som si raňajkovú sekciu. Vyskúšala som niekoľko druhov ovsených kaší a práve táto na varenú mi najviac vyhovuje. Pre mňa ideálny pomer množstva ingrediencií a hustoty kaše, k tomu už len nejaký chuťovo výraznejší prvok a mám na raňajky jedlo, ktoré zasýti nielen žalúdok…
Ovsená kaša s karamelizovaným banánom a vlašskými orechmi
- 50g ovsených vločiek
- 1pl amarantových vločiek
- 250 ml mlieka
- 1 pl bazalkových semienok
- Štipka soli
- ¼ čl mletej škorice
- 1 banán
- Trstinový cukor
- Olivový olej
- Hrsť vlašských orechov
- Bio power nugát
Vločky, soľ , škoricu a mlieko spolu zahrievame (kedže banán a nugát sú dosť sladké, samotnú kašu netreba dosladiť). Keď zmes začne vrieť, odstavíme. Ak je zmes po 5 minútach ešte veľmi riedka, pridáme 1 pl bazalkových semienok .
Banán nakrájame, posypeme cukrom a uložíme na plech, vystlaný papierom na pečeni. Vlašské orech trochu pokvapeme olivovým olejom a posypeme cukrom. Dáme na ca. 10 min, do trúby pod gril.
Kašu servírujeme spolu s banánom a karamelizovanými orechmi s poriadnou dávkou nugátu, ktorý sa sem perfektne hodí.
Dobrú chuť!