Keď som pracovala na článku do jesenného čísla magazínu Brezza, vybrala som si raňajkovú sekciu. Vyskúšala som niekoľko druhov ovsených kaší a práve táto na varenú mi najviac vyhovuje. Pre mňa ideálny pomer množstva ingrediencií a hustoty kaše, k tomu už len nejaký chuťovo výraznejší prvok a mám na raňajky jedlo, ktoré zasýti nielen žalúdok…

 

Ovsená kaša s karamelizovaným banánom a vlašskými orechmi
  • 50g ovsených vločiek
  • 1pl amarantových vločiek
  • 250 ml mlieka
  • 1 pl bazalkových semienok
  • Štipka soli
  • ¼ čl mletej škorice
  • 1 banán
  • Trstinový cukor
  • Olivový olej
  • Hrsť vlašských orechov
  • Bio power nugát

Vločky, soľ , škoricu a mlieko spolu zahrievame (kedže banán a nugát sú dosť sladké, samotnú kašu netreba dosladiť). Keď zmes začne vrieť, odstavíme. Ak je zmes po 5 minútach ešte veľmi riedka, pridáme 1 pl bazalkových semienok .

Banán nakrájame, posypeme cukrom a uložíme na plech, vystlaný papierom na pečeni. Vlašské orech trochu pokvapeme olivovým olejom a posypeme cukrom. Dáme na ca. 10 min, do trúby pod gril.

Kašu servírujeme spolu s banánom a karamelizovanými orechmi s poriadnou dávkou nugátu, ktorý sa sem perfektne hodí.

Dobrú chuť!