Názov Revani je pôvodne odvodené od mena Tureckého spisovateľa 16 storočia. Tento koláč, ktorý je nasiaknutý pomarančovým sirupom je veľmi obľúbený v Grécku, najmä v čase neskorého popoludnia. Má osviežujúcu chuť a skvele sa k nemu hodí obyčajný biely jogurt. Dá sa s ním experimentovať, môžete použiť rôzne korenia alebo iné príchute. Ale rozhodne ho musíte vyskúšať, je to lahôdka!

1

Krupicovo-pomarančový koláč Revani
  • 150 g cukru
  • 60 g masla
  • 3 vajíčka
  • 100 g bieleho nesladeného jogurtu
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • kôra z jedného pomaranča
  • 180 g krupice hrubej
Sirup
  • 300 g cukru
  • šťava z jedného pomaranča
  • škorica

Spolu so 600 ml vody varíme približne 15 min.

4

Cukor s maslom vymiešame do peny. Oddelíme bielka od žĺtok. Bielka pridáme k maslu s cukrom, vymiešame. Postupne primiešavame jogurt, prášok do pečiva, krupicu, kôru z pomaranča a nakoniec po jednom pridáme žĺtka.

Pečieme pri 180°C, 40 min. Ešte na horúci koláč, postupne nalievame sirup, aby sa do dobre vsiakol ( záleží od chuti, nemusíte použiť všetok sirup).

2

5

IMG_2346

6