Keď som doma, mojou a sestrinou obľúbenou činnosťou je pozeranie programov o pečení.  Nahrávame si rôzne série a potom presedíme aj pol dňa pri telke. Čo povedať, sme bláznivé…

Recept na tento koláč mám zo série Rachel Allenovej. Zaujalo ma, ako by sme to so sestrou nazvali, dekadentné spojenie čokolády, a to hneď dvoch druhov, a mäty. Istotne poznáte čokoládky After Eight. Tenké, krehké a plné sladkej mätovej náplne. Uznávam, tento recept nebude pre každého – niekomu prídu posekané lístky mäty v kréme zvláštne. Ale tak ako aj pri iných veciach, aj pri pečení a mlsaní by sme si mali rozšíriť obzory a utvoriť si názor až po tom, čo niečo vyskúšame.

IMG_7128

Dvojito čokoládový koláč s mätou
Cesto:
  • 150 g masla izbovej teploty
  • 125 g horkej čokolády
  • 50 ml mlieka
  • 3 vajíčka
  • 150 g cukru
  • 200 g múky
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 100 g čokoládiek After Eight ( alebo im podobné)
Krém:
  • 15 g mätových lístkov
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 1 pl citrónovej šťavy

6

Maslo vymiešame spolu s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu (ktorú necháme trochu vychladnúť) a všetko dobre premiešame. Po jednom pridávame vajíčka. Nakoniec múku, prášok do pečiva a na kúsky polámanú mätovú čokoládu.

Pečieme pri 180°C, 40-45 min.

Na polevu: dáme lístky mäty do mixéra spolu s pár lyžicami cukru, premixujeme, pridáme ďalší cukor. Potom vymiešame so zbytkom cukru a masla, nakoniec pridáme lyžicu citrónovej šťavy.

Natrieme na vychladnutý korpus.

5

4