Na domáci lemon curd som sa chystala už nejaký čas. Vlastne ani neviem, prečo mi tak dlho trvalo, kým som sa na neho podujala, lebo príprava je celkom jednoduchá. Dokonca som ani nič nepokazila, a verte, to nie je u mňa samozrejmosťou.
Na home made veciach je niečo magické. Nie je to len o tom, že viete, čo ste dali dovnútra. Ja mám pocit istej hrdosti a sebestačnosti. Nie som odkázaná na sortiment v obchode. Čo potrebujem, môžem si navariť doma (kiežby sa to týkalo aj normálneho jedla a nie len sladkostí 🙂 ).
V dnešnej dobe sa neustále hovorí o fitness sladkostiach, bezlepkových koláčoch a zdravom mlsaní. No a keďže s istotou viem, že zaručene sa nevzdám dobrého masla, cukru a smotany… dnešný raw koláč bol síce ok, ale ak ho už v živote neochutnám, nezrúti sa mi svet. Home made v mojom ponímaní preto predstavuje hlavne poctivosť.
Domáca citrónová pomazánka (recept od Kitchenette)
- 4 žĺtky
- 50g masla
- 2 citróny a nastrúhaná kôra z jedného citróna
- 70g hnedého cukru
Citróny umyjeme a kôru z jedného citróna nastrúhame na jemno. Všetky suroviny spolu zmiešame a šľaháme vo vodnom kúpeli. Varíme do zhustnutia.