V predchádzajúcom článku som sa zdôverila s tým, že čokoláda nepatrí k mojim absolútnym životným favoritom. A dnes tu pridávam recept na čokoládové brownies:) Žeby som to mala trochu popletené?
Vysvetlenie je vcelku jednoduché, po prvé, to, že sa za nejakou sladkosťou nejdem uplieskať, neznamená, že mi nerobí radosť ju pripravovať. A po druhé, občas musím vyhovieť aj požiadavkám svojej sestry, ktorá má už po krk všetkých koláčov, do ktorých nepridávam čokoládu:)
Tento koláč v sebe spája ingrediencie, ktoré predpovedajú jeho úspech: čokoláda, kakao, ricotta a maliny…
Bez dlhých rečí, nie ako naposledy:) pripájam recept.
Brownies s ricottou a malinami
Dávka je na dva štvorcové plechy (21×21 cm)
- 225 g masla
- 4 vajíčka
- 100 g trstinovej melasy
- 160 g hnedého cukru
- 110 g hladkej múky
- štipka soli
- 60 g kakaa
- vanilkový extrakt
- 50 g bielej čokolády
- 50 g tmavej čokolády
- 250 g ricotty
- 45 g cukru
- 1 vajíčko
- 1 1/2 pl múky
- 125 g malín
Maslo necháme rozpustiť. Vajíčka s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľaháme do peny. V inej miske si zmiešame sypké ingrediencie: múku, soľ, kakao, na drobno posekanú čokoládu. Do vajíčkovej zmesi pridáme roztopené maslo (nie horúce) a potom sypké suroviny. Zmesou naplníme formy.
Do ricotty vmiešame cukor, vajíčko a 1,5 pl múky. Zmes navrstvíme na brownies cesto.
Nakoniec rozdelíme maliny. Ak používate mrazené, nechajte ich odmraziť:)
Pečieme pri 180°C, 35-45 min.
Krásne mlsanie:)