V predchádzajúcom článku som sa zdôverila s tým, že čokoláda nepatrí k mojim absolútnym životným favoritom. A dnes tu pridávam recept na čokoládové brownies:) Žeby som to mala trochu popletené?

Vysvetlenie je vcelku jednoduché, po prvé, to, že sa za nejakou sladkosťou nejdem uplieskať, neznamená, že mi nerobí radosť ju pripravovať. A po druhé, občas musím vyhovieť aj požiadavkám svojej sestry, ktorá má už po krk všetkých koláčov, do ktorých nepridávam čokoládu:)

Tento koláč v sebe spája ingrediencie, ktoré predpovedajú jeho úspech: čokoláda, kakao, ricotta a maliny…

Bez dlhých rečí, nie ako naposledy:) pripájam recept.

Brownies s ricottou a malinami

Dávka je na dva štvorcové plechy (21×21 cm)
  • 225 g masla
  • 4 vajíčka
  • 100 g trstinovej melasy
  • 160 g hnedého cukru
  • 110 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 60 g kakaa
  • vanilkový extrakt
  • 50 g bielej čokolády
  • 50 g tmavej čokolády
  • 250 g ricotty
  • 45 g cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 1/2 pl múky
  • 125 g malín

Maslo necháme rozpustiť. Vajíčka s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľaháme do peny. V inej miske si zmiešame sypké ingrediencie: múku, soľ, kakao, na drobno posekanú čokoládu. Do vajíčkovej zmesi pridáme roztopené maslo (nie horúce) a potom sypké suroviny. Zmesou naplníme formy.

Do ricotty vmiešame cukor, vajíčko a 1,5 pl múky. Zmes navrstvíme na brownies cesto.

Nakoniec rozdelíme maliny. Ak používate mrazené, nechajte ich odmraziť:)

Pečieme pri 180°C, 35-45 min.

Krásne mlsanie:)

9

8

4

5

7