Obrátený ovocný koláč
- 120 g kokosového cukru
- 2 vajíčka
- 1OO g špaldovej múky
- 125 g mandľovej múky
- štipka soli
- 2 čl prášku do pečiva
- oriešok tonka
- 3 pl rumu
- 70 ml olivového oleja
- lyžica masla
- mletá škorica
- Tatranský čaj marhuľa
- ovocie: marhule, slivky, ríbezle
Najprv si na masle s cukrom osmahneme ovocie (marhule a slivky), pridáme nastrúhanú 1/2 tonky a škoricu a nakoniec trochu alkoholu- Tatrasnký čaj marhuľa. Odstavíme.
Medzitým si pripravíme cesto. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny, všetky sypké suroviny si preosejeme do misky. Do vajíčkovej zmesi pridáme olej. Po lyžiciach pridávame sypké suroviny do vajíčkovej zmesi a zľahka špachtlou zapracovávame. Nakoniec pridáme rum. Cesto je veľmi vláčne a nie tuhé, nebojte sa, že je ho málo, koláč naberie na objeme.
Tortovú formu si vymažeme dobre maslom a ovocie naukladáme na jej spodok, rozrezanou časťou na dno (aby po vyklopení koláč dobre vyzeral. Potom pridáme cesto, ktoré rovnomerne na vocie rozotrieme.
Pečieme pri 180°C, ca 35-40 minút.
Po upečení necháme dobre vychladnúť a preklopíme na servírovací tanier, na ozdobu pridáme bobuľky ríbezle.