Obrátený ovocný koláč

  • 120 g kokosového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1OO g špaldovej múky
  • 125 g mandľovej múky
  • štipka soli
  • 2 čl prášku do pečiva
  • oriešok tonka
  • 3 pl rumu
  • 70 ml olivového oleja
  • lyžica masla
  • mletá škorica
  • Tatranský čaj marhuľa
  • ovocie: marhule, slivky, ríbezle

Najprv si na masle s cukrom osmahneme ovocie (marhule a slivky), pridáme nastrúhanú 1/2 tonky a škoricu a nakoniec trochu alkoholu- Tatrasnký čaj marhuľa. Odstavíme.

Medzitým si pripravíme cesto. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme do peny, všetky sypké suroviny si preosejeme do misky. Do vajíčkovej zmesi pridáme olej. Po lyžiciach pridávame sypké suroviny do vajíčkovej zmesi a zľahka špachtlou zapracovávame. Nakoniec pridáme rum. Cesto je veľmi vláčne a nie tuhé, nebojte sa, že je ho málo, koláč naberie na objeme.

Tortovú formu si vymažeme dobre maslom a ovocie naukladáme na jej spodok, rozrezanou časťou na dno (aby po vyklopení koláč dobre vyzeral. Potom pridáme cesto, ktoré rovnomerne na vocie rozotrieme.

Pečieme pri 180°C, ca 35-40 minút.

Po upečení necháme dobre vychladnúť a preklopíme na servírovací tanier, na ozdobu pridáme bobuľky ríbezle.